Slovensky

Magyar

English

Deutsch

Kertcentrumunk Önnek a következő szolgáltatásokat kínálja:

Kertépítészet
Kulcsrakész kertek
Öntözőrendszerek
Gyepszőnyegek telepítése
Fűnyírás
Vertikulálás (szellőztetés)
Trágyázás
Fűpótlás
Kertek karbantartása
Fakivágás

Kertépítészet

Számtalan lehetőség van úgy rendezni egy kertet, hogy kellemesen érezzük magunkat benne. Csak rajtunk múlik, milyen stílusú kertet választunk, milyen elemeket használunk, milyen növényeket telepítünk. A cél ugyanaz, létrehozni egy olyan környezetet, amelyben közelebb vagyunk a természethez. Mint a háznak, úgy a kertnek is szüksége van az előkészítési, tervezési és végrehajtási szakasz kivitelezésére. Az előkészítő szakasz alkotóelemei az Önök kérései és ötletei, amelyek nagyon fontosak számunkra, és első lépésként irányt mutatnak nekünk az Önök kertjének tervezésében. A kert létrehozása során előre világossá kell tenni, hogyan szeretné használni a külső terét. Ha kedveli a baráti találkozókat, minden bizonnyal a kert egy fontos eleme egy olyan hely lesz, ahol üldögélhetnek és grillezhetnek. Ha viszont a meghitt környezetet részesíti előnyben, a fásnövények megfelelő csoportosításával kialakíthatunk egy ilyen hangulatú kertet, amelybe elhelyezhet egy padot, ahol meditálhat, vagy olvashat.

Nagyon fontos, hogy a szépet összehangoljuk a hasznossal. Mindig igyekszünk létrehozni egy olyan kertet, amely valóra váltja az Önök álmait és vágyait, és a mindennapokban is praktikus és hasznos lesz. Mindez csak egy minőségi terv alapján jöhet létre.

1. lépés

A létesítendő kert helyének megtekintése és a tényleges állapot felmérése. Megismerkedés a tulajdonos igényeivel. A telek bemérése és lefényképezése, a főbb földalatti vezetékek berajzolása. A befektető követelményeinek megfelelő vázlat elkészítése.

2. lépés

A tulajdonos megismertetése a vázlattal, a terv és a kert egyes részeinek (járda, terasz, gyep, tó, pusztai növénykert, sziklakert, cserépnövényzet) jóváhagyása.

3. lépés

Jóváhagyását követően, kidolgozásra kerül a beültetési terv és a kísérő dokumentáció. Az ügyfél eldönti, hogy a kivitelezést önerőből végzi-e, vagy ránk bízza ennek végrehajtását.

4. lépés

Ha az ügyfél a kulcsrakész lehetőséget választja, mi elkészítjük a kivitelezés költségvetését. A közös megegyezés és az időpontok összehangolása után következik a projekt kivitelezése. A munka elvégzése után a mű jótállással együtt kerül átadásra az ügyfélnek.

5. lépés

A befektető igénybe veheti szolgáltatásainkat, és a kertgondozást egész évben ránk bízhatja, vagy a fenntartását saját maga is végezheti.

^ a lap tetejére

Cégünk átfogó, minőségi szolgáltatást kínál az automata öntözőrendszerek területén. Feldolgozzuk javaslatát, adunk Önnek egy elfogadható árajánlatot, és kertjét profi szinten kivitelezzük.

Mi az automatikus öntözőrendszer?

Egy berendezés, amely a kívánt területre rendszeresen szolgáltatja a szükséges mennyiségű nedvességet. A megfelelően megtervezett és telepített rendszer sok időt és vizet takarít meg. Ennek a rendszernek a legnagyobb előnye az állandó és célirányú öntözés biztosította víztakarékosság, az öntözés mennyiségének időjárástól függő szabályzása érzékelők segítségével, takarékosabb öntözés és jobb vízkihasználtság, minimális vízelpárolgás az éjszakai öntözés folyamán, a kézi öntözéshez viszonyított időmegtakarítás és kétségkívülien gyors beruházási költségmegtérülés.

Miért kell egyet beszereznie?

Öntözés eső után és nagy szélben is?

Bizonyára nem lenne elégedett, ha a rendszer öntözné a kertet esőben (vagy közvetlenül eső után) vagy erős szélben, amely a vízsugarakat az ablakra hordaná. Ennek elkerülése érdekében az irányító egységhez eső- és szélérzékelőket csatlakoztathatunk. A csapadék elpárolgása után a szenzor újraindítja az öntözést. A szélérzékelő a beállított szélerősség elérésekor megállítja az öntözést.

A kivitelezés folyamata

- minden egyes öntözőrendszer megfelelően átgondolt és professzionális programokban tervezett

Az öntözőrendszerek összetevői

1. Permetezők

1.1. Irányított permetezők

1.2 Forgópermetezők

2. Vezérlőegységek és elektromágneses szelepek

     Az öntözőrendszert a HUNTER vezérlőegység irányítja, amely egy 24 V kimeneti feszültségű transzformátorral van ellátva. A vezérlőegység vezetéken át csatlakozik az egyes elektromágneses szelepekhez, amelyek kinyitják, illetve elzárják a vízellátást az adott szakaszokon. Egy öntözési cikluson belül fokozatosan az összes beprogramozott öntözési szakasz használatára sor kerül.


^ a lap tetejére

A gyepszőnyegek telepítése

A füvesített területeknek mintegy 60-70 %-át a családi házak környéki tereprendezés teszi ki. A gyep egy egyedülálló elem, amely egyesíti a kert többi részét. A gyepszőnyeg telepítése olyan komplex tevékenység, amelyet a megfelelő időben és sorrendben a kiválasztott módszerek meghatározásával és a megfelelő agrotechnikai időpontokban kell végrehajtani, hogy a telepítés sikeres legyen.

A gyepszőnyeg telepítési módszerei:

Vetés

A fű vetése a leggyakoribb és legolcsóbb módja a gyep telepítésének. Minden gyepkeverék többféle fűfajtát tartalmaz. A gyepkeverék helyes kiválasztása attól függ, milyen célt fog a gyep szolgálni. A tavaszi vetés, az áprilistól júniusig tartó időszak, bebiztosítja a kiváló minőségű gyep létrehozását. A nyári fűvetés szükséges feltétele a rendszeres magas mértékű kiegészítő öntözés biztosítása. A fűmag csírázásához az egységes talajnedvesség és a 8 °C feletti hőmérséklet a legmegfelelőbb. A kicsíráztatott vetőmagoknak nem szabad kiszáradniuk, ezért mesterséges öntözés esetén rendszeresen öntöznünk kell a földet úgy, hogy folyamatosan nedves maradjon anélkül, hogy a vetőmagokat a földből kimosná a víz. A vetőmag alkalmazása előtt a talajnak biztosítani kell minden olyan tápanyagot, amely fontos a gyep kellő növekedéséhez. A vetéssel létesített gyep a korai szakaszokba nagyobb gondoskodást igényel, és a vegyszeres termékekre fordított költségek is magasabbak.

Gyepesítés – A gyepszőnyeg elhelyezése

A gyepszőnyegek nagyon kedveltek a vásárlók körében, nem csak a gyorsaság, hanem a gyepesített terület megbízhatósága szemszögéből is. Fontos a talaj gondos előkészítése hasonlóképpen, mint a fűvetés esetén. A talajnak megfelelő mennyiségű tápanyagot kell biztosítani, és el kell végezni a gazeltávolítást. A gyepszőnyegnek számos előnye van: a gyepszőnyeg telepítés gyorsasága, különösen az erózió által fenyegetett területeken; a sérült gyepterületek gyors regenerációja; nem szükséges a gyomtalanítás, mint a fűvetés után; vakondháló – már nincs többé csúnya vakondtúrás a pászit közepén a gyepszőnyeg alá elhelyezett vakondhálónak köszönhetően.

^ a lap tetejére

Fűnyírás

Az alapelvek megszegése esetén a fűnyírás a gyep számára egy stressztényező, amely jelentősen befolyásolja a növények élettani funkcióit és növekedési gyorsaságukat. A kaszálás magasságának meghatározásakor a fű fajtáját és típusát (terített vagy vetett, terhelt vagy szabadidős, díszfű, tájjellegű) mint fontos tényezőt kell figyelembe venni.

Az újonnan létrehozott gyepnél fokozatosan csökkentjük a kaszálás magasságát:
1. kaszálás 80 – 100 mm-es magasságnál60 – 80 mm-es gyepmagasságra
2. kaszálás 80 – 60 mm-es magasságnál60 – 45 mm-es gyepmagasságra
1. kaszálás 60 mm-es magasságnál40 – 35 mm-es gyepmagasságra

A futballpályás gyep esetében a gyepmagasságot fokozatosan csökkenthetjük 20 – 35 mm-re, a golfpálya pázsit esetében gyeptípus szerint 20 mm-re (golfpálya), vagy akár 4 – 7 mm-re (a golflyuk körüli „green”).

Alapelv: A használt gyepterületeket nyírjuk olyan gyakran, hogy eltávolítsuk az asszimilációs felület egyharmadát. Az alapelv megsértésével jelentősen csökken a gyep asszimilációs felülete, és ezzel a gyors regenerálás képessége is.

A gyepszőnyegeknél:
A díszgyepszőnyeget 30 – 40 mm magasságúra kell vágni. lerakott gyepszőnyegnél az első fűnyírást kb.7 – 10 nap után kell elvégezni. Fontos tényezőként a kiegészítő öntözést kisebb adagokban (5 – 10 mm) kell alkalmazni egy héten keresztül és azt követően kétszer hetente a 15 – 20 mm-es öntözést.

^ a lap tetejére

Vertikulálás (szellőztetés)

A gyepszőnyeg felszíni rétegeinek mechanikus megvágása, amely eltávolítja a gyep filcrétegét, gátolja a nagylevelű gyomok növekedését, és javítja a víz- és trágyafelvevő képességet.

Cél:

Az ajánlott vertikulációs időszak áprilistól szeptember végéig, azaz az egész vegetációs időszak alatt tart. A szellőztetés a 30/40 mm magasságra lenyírt fűterületen hajtható végre. Javasolunk keresztirányúan, 90°-ban vagy annál nagyobb szélességi és hosszúsági fokban szellőztetni.

^ a lap tetejére

Trágyázás

4 ok, amiért a kertnek szüksége van a trágyázásra:

Megvizsgálva közelről

Megvizsgálva közelrőlA pázsit messziről gyönyörű, de a részletes megvizsgálásakor sok üres helyet, gyomot és sérült területet találhatunk. A trágyázás segít, hogy a gyep közelről is jól nézzen ki.

Regeneráció

A kaszálás a gyep számára stresszhelyzetet idéz elő, és ezzel korlátozza abban, hogy a napfényt, a vizet és a szén-dioxidot tápanyaggá átalakítsa át.

Jobb teljesítményre nemesítve

Napjainkban a fűfajták úgy vannak nemesítve, hogy szépen nézzenek ki, ezek azonban szakszerű ellátást igényelnek, hogy elvárásaink szerint mutassanak.

A víz megtartása

A trágyázott pázsit sűrű fűszál- és gyökérszerkezetet hoz létre, ami elősegíti a víz gyökerek körüli megtartását, és segíti a növény vízfelszívó képességét.

A Scotts Landscaper Pro ásványi trágyát használ, amely fokozatosan bocsátja ki a tápanyagokat úgy, hogy gyepszőnyegének hosszan tartó, folyamatos és egészséges növekedést biztosítson.

Tiszta, szerves trágyák és mezőgazdasági ásványi trágyák

Ezek a trágyák gyorsan és rendszertelenül bocsátják ki a tápanyagokat, ami gyors növekedéshez, és ezt követően tápanyaghiányhoz vezet. A tápanyagok túlzott feloldása a talajfelszín feletti részek gyors növekedését, valamint a fűnyírás szükségességét és a lekaszált részek eltávolítását eredményezi. A tápanyag nagymértékű azonnali beáramlása következtében a gyökérzetnek nincs szüksége növekedésre.

Landscaper PRO – folyamatos tápanyag kibocsátás

A tápanyagok fokozatosan vannak kibocsátva, így nem keletkeznek semmilyen növekedési görbék tápanyaghiányos vagy tápanyag túladagolási időszakokkal. A fokozatos tápanyagellátás egy erősebb, terhelésállóbb fűtakarót hoz létre. A folyamatos, egyenletes tápanyagellátás egy erősebb, mélyebb gyökérzet kialakulását is elősegíti, amely hatékonyabban fogadja be a vizet és jobban ellenáll a szárazságnak.

^ a lap tetejére

A kert gondozása

Akár ezek is lehetnek az okai, hogy szolgáltatásainkat igénybe vegye.

Az egész évi karbantartás a kert vagy annak egy része átfogó gondozását foglalja magában.

Tavasz (március – május)

Nyár (június – augusztus)

Ősz (szeptember – november)

^ a lap tetejére